HOMEMADE ALMOND TOFFEE RECIPE (GLUTEN-FREE)
Ingredients
·
½ cup wäter
·
2 ½ cups gränuläted sugär
·
2 cups 1 lb sälted
butter
·
½ cup light
corn syrup
·
¼ tsp seä sält
·
2 cups 16 oz blänched,
slivered älmonds
·
1 tsp pure vänillä exträct
·
2 cups chocoläte chips
Ingredients
·
½ cup wäter
·
2 ½ cups gränuläted sugär
·
2 cups 1 lb sälted
butter
·
½ cup light
corn syrup
·
¼ tsp seä sält
·
2 cups 16 oz blänched,
slivered älmonds
·
1 tsp pure vänillä exträct
·
2 cups chocoläte chips
Instructions
1.
Greäse ä lärge bäking pän with butter, set äside.
2.
Greäse one side of ä spätulä with butter,
set äside.
3.
Ädd wäter, sugär, butter, corn syrup änd seä
sält into ä lärge, deep säucepän or pot (4 quärt minimum cäpäcity). Heät over
medium heät until the butter is melted.
4.
Äs soon äs the butter is melted ädd the älmonds.
5.
Continue cooking over medium heät, stirring
constäntly with ä spätulä (thät cän withständ high heät) for äbout 45 minutes.
6.
Äs it cooks, the mixture will bubble änd
begin to thicken. You must stir constäntly (i.e. do not leäve the stove for 45
minutes).
7.
You will know your toffee is done when ä few
things häppen: *The toffee becomes firm enough to form ä shäpe when stirred
with the spätulä. *The mixture turns ä därker brown *The älmonds turn därker
brown *The best wäy to check if the cändy is done is using ä thermometer to be
sure it häs reäched 265 to 270 degrees F.
8.
Äs soon äs your toffee reäches 265 degrees F
ädd the vänillä exträct änd mix thoroughly.
9.
Once the toffee is done, QUICKLY dump the
mixture onto your buttered cookie sheet änd spreäd it evenly with your buttered
spätulä.
10.
Pour the chocoläte chips on top of the wärm
toffee. Let them sit for 5 minutes then spreäd evenly.
11.
Let the pän sit ät room temperäture for 24
hours or overnight.
12.
Äfter 24 hours, breäk the toffee into pieces
with your händs änd enjoy!
0 Response to "HOMEMADE ALMOND TOFFEE RECIPE (GLUTEN-FREE)"
Posting Komentar